Categories Promo

Eucerin Even Brighter: Ujednačen ten i mladalački blistava koža!

Mnoge dame slažu se da ništa ne može tako vidljivo da naruši lepotu tena kao fleke odnosno hiperpigmentacije. Zašto se hiperpigmentacije pojavljuju na licu i kako ih umanjiti i sprečiti, saznajte od stručnjaka koji su osmislili Eucerin® Even Brighter liniju,zasnovanu na β –Rezorcinolu, aktivnom sastojku koji efikasno deluje u korenu ovog problema.

Hiperpigmentacije, poznato je, često “prate” faze hormonskih promena, trudnoću ili menopauzu, a pojavljuje se i nakon dugogodišnjeg korišćenja kontraceptivnih pilula. Pored drugih, manje presudnih uzročnika, ipak, najčešći uzrok hiperpigmentacija je sunčevo zračenje.
“Najčešći “krivac” za pojavu hiperpigmentacija su UVB zraci kojima smo izloženi tokom leta, ali i UVA zraci takođe nose svoj deo “krivice”. Njihov nizak nivo zračenja, za razliku od UVB zraka, prisutan je gotovo tokom cele godine, a hiperaktivni melanozomi reaguju čak i na izlaganje niskom nivou UV zraka, te i “hladna svetlost” može da izazove prekomernu proizvodnju melanina.

Zato ljudi koji pate od hiperpigmentacija moraju da koriste kreme sa visokim zaštitnim faktorom 365 dana u godini, a posebno tokom sunčanih dana kada je neophodno da kreme za zaštitu od sunca koje koristimo sadrže viši SPF faktor”, kaže Stefani Konzelman (Stefanie Conzelmann), šef sektora za razvoj proizvoda odeljenja dermokozmetike Eucerin istraživačkog centra.
Krivac i zaštitinik – melanin

Od neželjenih efekata UV zraka našu kožu, kao prirodan UV filter, štiti melanin – pigment kože koji je odgovoran za njenu boju. Melanin nastaje u ćelijama koje se zovu melanociti. Kada koža proizvodi prekomernu količinu melanina, na licu se pojavljuju braon tačke i fleke različitih veličina i oblika. Pojedine osobe već rođenjem dobijaju ove promene na koži, ali se kod većine fleke naknadno javljaju.
Poslednjih godina pojavilo se više preparata za negu kože namenjenih ublažavanju hiperpigmentacija. Postoji, takođe, niz manje ili više efikasnih dermatoloških tretmana za smanjenje ili uklanjanje hiperpigmentacija među kojima su najčešće korišćeni hemijski piling i laserski tretmani.

U potrazi za efikasnim rešenjem ovog problema, nastala je i Eucerin®Even Brighter linija, koja sadrži najefikasniji aktivni sastojak za ujednačavanje boje tena koji su naučnici iz Eucerin istraživačkog centra za kožu ikada testirali: β-Rezorcinol.
Tajna efikasnosti β-Rezorcinola leži u njegovoj sposobnosti da smanji proizvodnju melanina na samom izvoru. Proizvodnju melanina pokreće enzim tirozinaza, a β-Rezorcinol slabi aktivnost tirozinaze i tako smanjuje proizvodnju melanina i nastanak hiperpigmentacija.
Eucerin®Even Brighter linija obuhvata dnevnu i noćnu kremu, kao i korektor za fleke i nije namenjena samo za smanjivanje hiperpigmentacija, već i za svakodnevnu negu kože, prevenciju starenja i nastanka novih fleka. Visoka UVA/UVB zaštita (SPF 30) dnevne kreme sprečava formiranje novih fleka, dok istovremeno stimuliše otklanjanje (reparaciju) bilo kog oštećenja koje je već nastalo.

Nakon četiri nedelje rezultat redovne upotrebe Eucerin® Even Brighter preparata dolazi do vidnog smanjenja hiperpigmentacija, a efekat se poboljšava, nakon redovnog i kontinuiranog korišćenja.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA