Categories Promo

Pet friendly manifestacija – Korak za human odnos prema životinjama u prihvatilištima!

Pet friendly manifestacija – je treća po redu manifestacija – Šetnja odgovornih vlasnika pasa, ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama koja će se održati na 30. beogradskom maratonu. 

Foto: Promo

Šetnja će se održati u subotu, 22. aprila, sa početkom u 10.15 časova, a vlasnici pasa će se prijavljivati za učešće na startnoj poziciji Šetnje na parkingu ispred Narodne Skupštine (ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve) od 8 sati ujutro. Prijavni formulari za učešće na ovaj šetnji moći će da se preuzmu već od srede 19. aprila, pa sve do subote 22. aprila i to u dve IDEA prodavnice – u Bulevaru kralja Aleksandra 44 i Makenzijevoj 81.

Potrebno je da vlasnici pasa dođu s prijavom na start, gde će biti postavljen IDEA štand i tu preuzimaju učesnički broj za sebe i ljubimca. Na cilju (na Terazijama) čekaće ih, takođe na IDEA štandu, medalje za sve učesnike.

Uslovi za učešće u Šetnji jesu da psi budu čipovani i vakcinisani protiv besnila (pasoš na uvid ili dokument koji to potvrđuje), a takođe da budu socijalizovani i da ih vlasnici vode na povocu.  Volonteri i partneri Beogradskog maratona u Šetnji odgovornih vlasnika pasa su aktivisti organizacija civilnog društva koji će učesnicima na licu mesta davati sve potrebne informacije i uputstva.

Širom Srbije, aktivisti udruženja za zaštitu životinja ulažu ogromne napore da spasu i udome što veći broj pasa i mačaka koje su neodgovorni vlasnici izbacili na ulicu. Udruženja čuvaju veliki broj životinja dok ih ne udome, a neke kod njih ostaju trajno. Među njima ima i životinja kojima je potrebno lečenje i posebna nega, što uvećava troškove udruženja.

Šetnja odgovornih vlasnika pasa ima humanitarni karakter. Pozivamo vas i da donirate hranu za napuštene pse i mačke koju ćete moći da predate volonterima na startnoj poziciji.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA