50 miliona ljudi ludo je za hrskavim, mirisnim doručkom. Mi ga obožavamo!

by | novembar 15, 2016

Verujemo da ste već doručkovali, ali ovi slani zalogaji su zapravo savršeni u bilo koje doba dana. Hrskave, slasne štapiće obožava 50 miliona ljudi i ako želite da postanete deo ovog globalnog „ludila“, mi vam donosimo recept. I to veoma, veoma prost! 

Foto: Youtube/Print Screen

Foto: Youtube/Print Screen

 Čuveni kulinarski portal „Tasty“ lansirao je super jednostavan, ali očaravajuć recept za koji vam treba svega 3 sastojka, a najbolje je služiti ga izjutra, vikendom recimo, uz jaku kafu i sok od pomorandže.
Ipak, čak i u večernjim satima ili kao posluženje za društvo ove rolnice su idealan izbor.
Potrebni sastojci: 
  • Šunka po izboru
  • Sir (kačkavalj tipa edamer, gauda…)
  • Hleb

Pročitajte i… Tako hrskava, a taaako slasna. Ovakvoj slaninici nema šanse da ćete odoleti!

Kliknite na sledeću stranicu… 

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Priprema:
1. Kačkavalj isecite na štapiće.
2. Isecite nekoliko kriški hleba, pa potom svakoj uklonite koru, tako da vam ostane samo mekana, četvrtasta sredina.
3. Preko svakog parčeta hleba pređite oklagijom nekoliko puta.
4. Na svaki šnit zatim dodajte jedan ili dva listića šunke i štapić sira, pa urolajte.
5. Na tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite rolice, sve dok hleb ne dobije zlatnu boju.
Prilog uz štapiće:
Ako želite ukusni prilog uz ove štapiće, kuvajte jaja 5 minuta, a prethodno na svakom nožem izbušite rupicu. Nakon što ih skuvate, ubacite ih na 30 sekundi u posudu s ledom, a zatim uklonite vrh jaja nožem. Ostaće vam pola žumanca, još uvek u tečnom stanju, ali je upravo to prilog uz ove hrskave štapiće.
Prijatno!
Detaljno uputsvo pogledajte u video snimku.

Pročitajte i… Najukusniji sos od 4 vrste sira… Ništa zavodljivije niste probali!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: