Categories Recepti

Čokoladna kesten torta

Ova torta bez brašna i šećera jednostavna je za pripremu i veoma je ukusna.

Priprema:

Torta:

– 225 gr crne čokolade
– 6 jaja
– prstohvat soli
– 125 gr maslaca
– 2 ciglice zamrznutog kesten pirea
– 2 kašičice ruma

Preliv od čokolade:

– 100 gr crne čokolade
– 250 ml slatke pavlake
– nekoliko kapi ekstrakta od vanile

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojite belanjke od žumanjaka i u posebnoj posudi uz dodatak soli izmiksajte belanjke. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke, kesten pire i maslac.

2. U smesu lagano dodajte polovinu umućenih belanjaka, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte i u smesu dodajte i ostatak belanjaka.

3. Kalup za tortu premažite maslacom ili obložite papirom za pečenje i smesu prelijte u kalup.

Ukupno pečenje: 40 do 60 minuta.

1 komentar

  1. Čini mi se da je super torta i htela bih da je napravim, ali imam nekoliko dilema. Da li slika odgovara ovom receptu? Ako sam pažljivo pročitala sve se izmuti i izlije u pleh, pa mi nije jasno kako je na slici torta u slojevima. Takođe mi nije jasno kako se priprema preliv od čokolade. Meni pada na pamet da se svi sastojci prokuvaju i preliju preko torte, ali možda i da se pavlaka umuti i u nju sira rastopljena čokolada, pa da se torta filuje. Baš ste me zbunili. Molila bi da mi odgovorite na pitanja, jer hoću što pre da isprobam recept. Puno pozdrava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Takođe zanimljivo!