Danas spremamo: Pakora

Pakora je indijsko jelo, koje bismo mogli opisati kao „šnicle bez mesa“. Za četiri osobe je potrebno: glavica karfiola, 2 krompira, 2 glavice crvenog luka, polovina konzerve kukuruza, slanutkovo brašno, so, 1 kašičica gaza musala (mešavina začina), cari, čili, voda, sok od limuna

Foto: Coolinarika

Priprema: Karfiol podelintii na cvetiće i obariti, ali ne do kraja, jer ne sme da postane mek. Krompir, takođe, obariti, ali ni njega do kraja. Svejedno je da li ćete ga bariti sa ljuskom ili kao kad spremate pire. Luk isecite na kockice, a kukuruz ocedite.
Slanutkovo brašno, vodu, limunov sok, so, gaza musal, čili i kari izmešajte tako da smesa bude malo gušća nego za palačinke. Dodati povrće i pomešati. Vditi kašikom I pršiti na ulju. Neko to čini u dubokom ulju, a neko, naprotiv, na vrlo malo ulja, ali u teflon tavi. Na kraju staviti na papirni ubrus da se ocedi.
Služiti uz sos po želji ili meso i salatu

Od 27. aprila do 6. maja u Novom Sadu traje Food Planet, festival internacionalne hrane i muzike. Odaberite kuhinju koja vam najviše odgovara i vidimo se na Trgu Slobode u Novom Sadu. Više informacija na Food Planet – Festival nacionalnih kuhinja.