Categories Recepti

Falafel sa belim sosom sa šargarepom!

Tradicionalno jelo koje na dolazi sa Bliskog istoka postalo je popularno i gotovo da nema osobe koja ga ne voli. Lako se priprema i ono što je najbolje od svega – zdravo je! Otkrivamo vam sjajan recept kako da pripremite falafel sa belim sosom sa šargarepom. 

Sastojci:

konzerva leblebija 400 g (možete kupiti sirovu i sami je skuvati. Izbor je na vama!)

čen belog luka

1/4 ljubičastog luka

peršun

2 kašikebrašna + 1 kašika za posipanje

biber, so

maslinovo ulje

Za sos:

polovina veće šargarepe ili jedna manja

pola šoljice jogurta

1 kašika krem sira

so, biber, cimer, kari

Priprema: 

Leblebije dobro ocedite (obrišite ih papirnim ubrusima kako bi pokupio svu vodu). Sitno naseckajte ljubičasti luk, beli luk i peršun. U multipraktik stavite leblebije, začine, brašno i malo maslinovog ulja. Miksirajte dok ne dobijete glatku smesu. Na pobrašnjenoj površini oblikujte kuglice i zatim ih pržite na malo ulja, par minuta sa svake strane.

Priprema sosa je vrlo jednostavna. Posolite izrendanu šargarepu i nakon par minuta ocedite višak tečnosti. Pomešajte sa siorm, začinima i jogurtom. Dodajte vrlo malo cimeta i karija i malo bibera. Servirajte uza salatu!

Autor: Tamara Bogunović

Foto: Pixabay

Pročitajte i… Ukusne i zdrave: Farfale u paradajz sosu!


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA