Giros

by | jul 24, 2009

Lepota i Zdravlje - recepti - Giros - Kako se sprema giros

POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 40 min.

  • 1 pakovanje tortilja

Za namaz:

  • 200 g švapskog sira
  • 2 čena belog luka
  • 3 manja kisela krastavca
  • 1 dl kisele pavlake
  • mešavina začina

Za fil:

  • 100 g bekon slanine
  • 400 g teletine
  • 1 dl juneće supe
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 2 crvene paprike
  • 1 dl ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 krompira
  • mešavina začina, biber

 

PRIPREMA:

Namaz:
1. Beli luk izrendati na sitno rende, a krastavce sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir i pavlaku, te dodati krastavce i beli luk. Zatim dobro promešati i začiniti po ukusu.
Fil:
1. Bekon slaninu iseći na kockice, a teletinu, papriku i crveni luk na štapiće. Krompir oguliti i takođe iseći na štapiće, te pržiti na ulju dok ne porumeni.
2. Na malo ulja propržiti bekon slaninu i luk, potom dodati teletinu, te dinstati uz povremeno dolivanje supe dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Pred kraj dinstanja dodati kukuruz šećerac i papriku, začiniti po ukusu, pa nastaviti sa dinstanjem dok paprika ne omekša, a suvišna tečnost ne ispari.
Finalni postupak:
1. Tortilje peći u teflonskom tiganju na nekoliko kapi ulja sa obe strane kako bi porumenele.
2. Svaku tortilju premazati pripremljenim namazom, naneti malo fila, a zatim dodati pomfrit i urolovati.

 

REČ PLUS:

Kada se vratimo iz Grčke svi pamtimo Giros kao nešto posebno što nam se desilo na letovanju. Evo prilike da osvežite svoje sećanje. Priprema ovog jela ne zahteva posebno kulinarsko umeće.

 

 

Izvor:  

Tagovi: