Goveđi Karpaćo

by | jun 5, 2009

Lepota  i Zdarvlje - recepti - Govedji kapraco

Ovo interesantno predjelo dobilo je ime po venecijanskom slikaru Vitoreu Karpaću (1460-1526) – jer je kolorit njegovih dela sličan izgledu ovog specijaliteta.


POTREBNO JE: (za jednu osobu)

  • do 150 g svežeg goveđeg filea,
  • začini i začinsko bilje – kapar,
  • crni i beli biber,
  • crni luk,
  • senf,
  • sok od pomorandže,
  • rukola salata,
  • parmezan


PRIPREMA:

Zamrznuti file seći na vrlo tanke šnite i slagati na podlogu od rukola salate, koja je prelivena dresingom od narandžinog soka, senfa i začinskog bilja. Preko tako složenog karpaća staviti kapar, crni luk i narendani parmezan. Služi se kao hladno predjelo ili međujelo.


REČ NUTRICIONISTE:

Predjelo od tanko narezanog sirovog goveđeg mesa posluženog na „ležaju“ od rukole, uz dresing od bibera, soka pomoradže, crnog luka, senfa i kapra, svojim božanstvenim ukusom pokazeće vam zašto mu ni čuveni renesansni slikar Vittorio Carpaccio nije mogao odoleti. Energetska vrednost: 285 kcal

 

 

Tekst: Brankica Treskavica; foto: Mladen Sekulić; Nutricionista: Dragana Filipović; Izvor: restoran „Bahus“

Tagovi: