Gratinirane torteline

by | mart 24, 2013

Sastojci:

  • 500 g tortelina sa sirom
  • 500 g mlevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 100 g kečapa
  • 5 dl mleka
  • 60 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 3 trougla topljenog sira
  • 250 g kačkavalja
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina, so

Priprema:

1. Torteline obariti u slanoj vodi pa ih procediti od suvišne tečnosti.
2. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Zatim dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Pred kraj dinstanja dodati seckane marinirane šampinjone, kečap, začine po ukusu i promešati.
4. Posebno u manjoj posudi otopiti puter, te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati kako bi se dobio ređi sos.
5. U bešamel sos dodati topljeni sir, začine po ukusu i promešati.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati polovinu tortelina, preliti ih sa malo bešamela i naneti fil od mlevenog mesa. Preko mesa posuti polovinu rendanog kačkavalja i naneti preostale torteline. Preliti ostatkom bešamel sosa i posuti drugom polovinom kačkavalja.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: