Categories Recepti

Mafini od rogača!

Rogač je drvo čiji plod služi kao kao zaslađivač, dodatak brašnu za kolače i kremove, za štrudle. A koristi se kao i kao zamena za čokoladu.  Otkrivamo vam recept za savršene mekane i izdašne mafine.

Foto: Stocksnap

Sastojci za 12 mafina: 

-2 šolje brašna
-3/4 šolje sitnijeg šećera
-1 šolja mleka
-2 šolje izgnječenih banana
-2 umućena jajeta
-3 kašike rogača u prahu
-1 kašika jogurta
-1 kašičica ekstrakta vanile
-1/2 kašičice cimeta
-1/2 kašičice sode bikarbone
-150g putera, otopljenog i malo ohlađenog
-malo soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 200C i nauljite kalupe za mafine. Pomešajte suve satojke, brašno, šećer, so, rogač, sodu bikarbonu i cimet. Zatim u sredinu mešavine dodajte jaja, mleko, puter, jogurt, vanilu i banane. Drvenom kašikom izmešajte sve dok se sastojci ne sjedine. Napunite 2/3 svakog kalupa sa smesom, pa pecite oko 20 minuta u rerni. Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohlade i poslužite.

Pročitajte i… Bezglutenske palačinke koje ćete obožavati!


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube ipridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA