Najukusniji sos od 4 vrste sira… Ništa zavodljivije niste probali!

by | novembar 11, 2016

Pa, da je jeftin – nije. Ali da je ukusan kao malo šta – i te kako! Beli sos od 4 vrste sira možete iskoristiti na više načina, a verujte nam na reč – ništa „zavodljviije“ i aromatičnije još niste probali!

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ako ste pomislili da je priprema komplikovana i „naporna“ – varate se! Traje kratko i ne zahteva nikakvu posebnu veštinu. A rezultat je fantastičan – mirisan umak koji se topi u ustima i savršeno ide uz lazanje, raviole, špagete, njoke i naravno – piletinu!

Potrebni sastojci:

  • 250 g gorgonzole
  • 250 g gaude ili edamera
  • 350 g parmezana
  • 100 g topljenog sira
  • 100 ml slatke pavlake
  • ulje
  • maslac
  • 2, 3 čena belog luka
  • so, biber, muskatni oraščić

*Po potrebi duplirati sastojke (ako želite veću količinu umaka)

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Pročitajte i… Spolja hrskavi, a taaaako se tope u ustima! Obožavaćete ih

Kliknite na sledeću stranicu…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Priprema

Tvrde sireve, kao i topljeni sir iseckati na što sitnije komadiće.

Zagrejati malo ulja na tiganju i propržiti čenove belog luka kratko. Potom ih izvadite iz tiganja.

Na zagrejano ulje izlijte slatku pavlaku i kada prokuva redom dodajte isckani tvrdi sir, pa gorgnozolu i na kraju topljeni sir.

Polako mešati na niskoj temperaturi, a kada se sirevi potpuno otope, dodajte kockicu maslaca, izrendani muskatni oraščić, so i biber po želji.

Kada je gotovo, u smesu dodajte polovinu izrendanog parmezana, a drugu polovinu sačuvajte za posipanje obroka uz koji ćete služiti ovaj fantastični sos.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Savet: 

Ovaj sos najbolje „paše“ uz testeninu, piletinu i njoke, ali po želji ga možete služiti uz šta god vam padne na pamet.

Prijatno!

Pročitajte i… Spremno očas posla! Ručak od 200 dinara i 3 sastojka koje uvek imate u kuhinji


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: