Ni „srpske“, ni američke: Napravite neodoljive japanske palačinke

by | oktobar 20, 2016

Do sada su bile popularne samo američke i klasične palačinke, ali da li ste ikada čuli za japanske? Sada je red na njih da postanu poznate zbog neodoljivog ukusa i zanimljivog izgleda.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Sastojci:

– 2 veća jajeta
– ¾ šolje mleka
– ¼ šolje šećera
– ½ male kašike vanile
– ¼ male kašike soli
– 1 + ½ šolje brašna
– 1 mala kašika praška za pecivo
– ¼ male kašike sode bikarbone
– 2 kašike biljnog ulja

Pročitajte i… Neće srušiti internet, ali hoće vašu dijetu! Čarobni tiramisu gotov za 2 minuta

Način pripreme pogledajte na sledećoj strani…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Priprema:

Stavite u blender jaja, mleko, šećer, vanilu i so. Mutite na najnižoj brzini nekoliko sekundi, kako bi se sastojci sjedinili. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i nastavite sa mućenjem oko 15-20 sekundi, dok se ne stvori homogena smesa – testo. Za pravljenje ovih palačinki će vam biti potreban kalup okruglom oblika.

Ugrejte tiganj za palačinke na srednjoj temperaturi i premažite unutrašnji deo kalupa, kako se testo ne bi zalepilo za njega. Preostalim uljem premažite dno tiganja i kalup stavite na njegovu sredinu. Sačekajte da se tiganj još malo zagreje, pa sipajte testo za palačinke u kalup, do pola njegove visine. Vodite računa da ne stavite previše, jer će testo porasti i preći preko kalupa.

Pržite palačinku oko 4 minuta ili dok ne krenu da se stvaraju mehurići na vrhu palačinki. Uz pomoć špatule polako okrenite palačinku sa kalupom i nastavite sa prženjem narednih 3 minuta ili dok dno ne postane zlatne boje, a sredina testa tvrda.

Pročitajte i… Savršeni slatkiši, a bez šećera: Jedan zalogaj lansira u raj!

Servirajte ih sa puterom i javorovoim sirupom ili drugim dodacima po želji.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: