Nudle sa piletinom i povrćem

by | novembar 2, 2019

Verujemo da u toku radne nedelje ni ne razmišljate o tome šta jedete, ili bar sigurno ne provodite sate u kuhinji. Sve sto pravimo je instant, da ne oduzima puno vremena, pa u tome zanemarimo da li je to što jedemo zdravo za nas. Razumemo vas. Ali vikend je tu, pa odvojite malo vremena za pripremu ručka…donosimo vam jedan sjajan recept!

Sastojci:

1 kašika ulja kikirikija
400g piletine
100g pirinčanih nudli
sataj sos (količinu odredite po ukusu – recept ispod)
2 kašike limunovog soka
1/2 kašičica smeđeg šećer
1 kašičica ribljeg sosa
1/2 kašičice susamovog ulja
1 kornišon, isečen u tanke trake
250g čeri paradajza
1 mango, oljušten, tanko iseckan
1 crveni luk, isečen u tanke kolutove
1/2 čaše svežeg peršuna
1/2 čaše svežih listova mente
iseckana i prepečena makadamija ili kikiriki

Sos
1 srednji luk, iseckan
30ml ulja
5ml kima
5ml korijandera
5ml karija u prahu
340g tegla putera od krckavog kikirikija
30ml pire od paradajza
45ml čistog meda
45ml kiselih krastavaca

Priprema:

Ispržite na kockice iseckanu piletinu na kikiriki ulju; Skuvati nudle. Iseckati povrće.

Sataj sos:
U veliki zagrejani tiganj izdinstati luk na ulju dok ne omekša. Dodati začine i kuvati jedan minut. Umešati ostale sastojke sa 425ml vode. Staviti da ključa, mešajući, a potom ostaviti da krčka dok se ne zgusne i ulje kikirikija se ne odvoji.

Odredite količinu sataj sosa i u nju dodajte šećer, riblje ulje, limunov sok i susamovo ulje i više od pola peršuna. Ostaviti da se prohladi.

Servirati nudle, pietinu i povrće i preliti sataj sosom.

Pročitajte i… Jesenja pasta sa bundevom i đumbirom

Foto: Thinkstock

Tagovi:

top