Ono što juče i danas nismo pojeli, sutra ćemo poslužiti na nov način

by | april 17, 2017

Kao i obično, za praznik ste kupili više hrane no što je vaša porodica uspela da pojede, a o broju ofarbanih jaja da ne govorimo. Naravno, možemo sutra servirati ono što je danas bilo na stolu, ali zanimljivije je da od onoga što je ostalo spremimo nova jela. Birajući recepte, koje vam predlažemo, imali smo u vidu da niko od nas ne želi da u kuhinji provede mnogo vremena.

Foto: Pixabay

Francuski krompir
Sastojci: 500-700 g krompira, 4 kuvana jaja, šunka, kisela pavlaka, jaje
Priprema: Skuvajte krompir i čim se ohladi iseckajte ga na kriške. Ostatke kuvanih jaja i šunke takođe isecite na kriške. Nauljenu tepsiju prekrijte kriškama krompira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke pa ponovo sloj krompira. Na kraju sve prelijte mešavinom pavlake, jednog razmućenog jajeta i malo soli. Pecite na 200°C oko 35 minuta.

Foto: Pixabay

Salata s jajima i tunjevinom
Sastojci: 2 konzerve tunjevine, 6 kuvanih jaja, 1/4 šoljice naseckanih kiselih krastavaca, 3/4 šoljice majoneza, 2 iseckana mlada luka, 1 kašičica belog luka u prahu, pola kašičice soli, pola kašičice mirođije
Priprema: Kuvana jaja iseckajte na kockice, pomešajte sa preostalim sastojcima i ostavite u frižideru da se ohladi. Poslužite nakon pola sata.

Foto: Pixabay

Nadev od šunke i francuske salate u paradajzu ili jajima
Pomešajte ostatke francuske salate sa šunkom, koju ste prethodno isekli na kockice. Nakon toga presecite paradajz na polovine, izdubite i napunite mešavinom. Korpice ohladite u frižideru i poslužite. Slično možete uraditi i s jajima.
Kuvana jaja takođe možete prepoloviti i izvaditi žumanca. Žumanca potom treba pomešati s majonezom, crvenom paprikom i senfom i napuniti belanca.

Foto: Pixabay

Omlet sa šunkom i šampinjonima

Sastojci: 2-4 jaja, šunka, 2 mlada luka, šampinjoni (sveži ili iz konzerve)

Priprema: Naseckajte mladi luk na kockice, šampinjone na listiće i dinstajte dok ne omekšaju. Kad tečnost iz šampinjona ispari, dodajte iseckanu šunku i prodinstajte. Razmutite jaja, posolite i pobiberite te dodajte u tiganj. Pecite nekoliko minuta dok omlet ne požuti. Poslužite uz svežu salatu koju možete začiniti rotkvicama.

Pročitajte i… Najneobičnije proslave Uskrsa u svetu 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i  zdravlje” >>>http://www.viber.com/lepotaizdravlje