Osvežavajuće kremasta: Letnja rapsodija

by | jul 8, 2016
Foto: Torte i kolači

Foto: Torte i kolači

Sastojci:
– 1 kore za rozen tortu
Za fil:
– 1 l mleka
– 3 pudinga od vanile
– 15 kašika šećera
– 250 g margarina
– 200 g šećera u prahu
– 300 g šlaga
– 200 ml kisele vode
– 180 g kisele pavlake
– 100 g bele čokolade
Ostalo:
– 1 kg jagoda ili malina

Priprema:
1. U dublju šepu sipati 800 ml mleka, dodati šećer i zagrevati dok ne provri.
2. Ostatak mleka razmutiti s pudingom od vanile, pa zakuvati u ključalo mleko. Mešati dok se smesa ne zgusne, skinuti s ringle i ostaviti da se dobro ohladi.
3. Margarin sobne temperature penasto umuti sa šećerom u prahu, a zatim sjedniti s ohlađenim pudingom.
4. Umutiti šlag s kiselom vodom da se dobije čvrst šam.
5. Umućen šlag, kiselu pavlaku i narendanu belu čokoladu dodati i fil i sve sastojke dobro izmešati i povezati.
Finalni postupak:
1. Koru za rozen premazati u tankom sloju pripremljenim filom, pa poklopiti drugom korom.
2. Na svaki drugi red poslagati jagode isečene na kolutiće, a potom preko njih premazati malo fila kako bi se gornja kora zalepila.
3. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
4. Gotov kolač ostaviti u frižider da se dobro ohladi. Dekorisati šlagom i seckanim jagodama, seći na kocke i servirati.

Tagovi: