Piletina u susamu sa gorkom čokoladom

by | oktobar 1, 2009

Piletina u susamu

POTREBNO JE: (za dve osobe)

  • 200 g belog pilećeg mesa,
  • 50 g gorke čokolade,
  • 20 g putera,
  • 50 g susama,
  • 20 g zelene salate,
  • 2 jaja

PRIPREMA:
Ukoliko ste pravi gurman, uživacete u čarima ovog slatko-slanog jela. Potrebno je uzdužno iseći piletinu i uvaljati komade u razmućena jaja, a potom u susam. Išpanovati i poslagati na tanjir sa zelenom salatom. U posebnom sudu istopiti čokoladu i preliti njome piletinu. Prepustite se carima ukusa. KALORIJE: 1.210 kcal

REČ PLUS:
Čokolada kao sastojak slanog jela?! Zanimljivo, zar ne? Piletina će vam “pokloniti” obilje belančevina, gvožđa i vitamina B1 i B12; susam ce povećati rezerve vitamina E, sniziti holesterol i krvni pritisak i zaštititi jetru od oksidativnih oštećenja, a čokolada ce vam vratiti dobro raspoloženje i regulisati krvni pritisak.

Tagovi: