Predlog za ručak: Cezar salata

by | jul 26, 2016
Foto: Mica kuvarica

Foto: Mica kuvarica

Sastojci:
– 2 zelene salate
– 600 g pilećeg mesa
– 6 šnita starog bageta
– ulje
Dresin
– 1 limun (sok)
– 2 kašičice senfa
– 200 ml majoneza
– so, biber

Priprema:
1. Belo meso posoliti i pobiberiti po ukusu, pa kratko propržiti sa obe strane na vrelom ulju, da porumeni. Izvaditi na tanjir i sačekati da se prohladi, a potom oštrim nožem iseći na trake.
2. Stari baget ili hleb iseći na kockice i propržiti na masnoći od pečenog mesa, da porumeni sa svih strana.
3. Zelenu salatu oprati, osušiti i iseći na manje komade.
4. Pripremiti četiri plitka tanjira pa u njih rasporediti kokcike piletine i tostiranog hleba.
5. Posebno u činiji pomešati senf, limunov sok i majonez. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dobro promešati da bi se dobila ujednačena smesa.
6. Pripremljenim dresingom preliti salatu u tanjiru.

Tagovi: