Predlog za ručak: Mućkalica u pivu

by | maj 28, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
– 2 manje glavice crnog luka
– 2 čena belog luka
– 500 g svinjskog filea karea bez kostiju
– 2 veće crvene paprike
– 300 g pelata paradajza
– 4 dl piva
– biber, so

Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i iseći na kockice. Paprike očistiti od semena i peteljki, pa iseći na krupnije kocke.
2. Svinjski kare takođe iseći na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati svinjsko meso i pržiti ga dok ne promeni boju.
4. Ubaciti papiku i nastaviti prženje na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje oko 5 min.
5. Nadalje dinstati dolivajući pivo po potrebi dok meso napola ne omekša.
6. Potom dodati pelat paradajza i začine po ukusu, te nastaviti dinstanje dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.

Tagovi: