Predlog za ručak: Pečene punjene paprike

by | jun 17, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
– 4 babure
– 1 tikvica
– 200 g mlevenog mesa
– 1 glavica crnog luka
– so, biber
– maslinovo ulje
– 2 dl soka od paradajza

Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati, pa ispržiti na malo maslinovog ulja dok ne postane staklast.
2. Dodati mleveno meso i mešati dok ne promeni boju.
3. Tikvicu oljuštiti, narendati, a zatim umešati u meso.
4. Posoliti i pobiberiti po ukusu i nastaviti s prženjem uz povremeno mešanje.
5. Paprike dobro oprati, odseći gornji deo s peteljkom i očistiti od koštica.
6. Zatim ih napuniti pripremljenom smesom od mesa i tikvice, pa zatvoriti odsečenom peteljkom.
7. Poređati u vatrostalnu činiju, preliti sokom od paradajza i peći na 200°C dok paprike ne omekšaju.

Tagovi: