Predlog za ručak: Piletina s brokolijem

by | jul 23, 2016
Foto: Hrono kuvar

Foto: Hrono kuvar

Sastojci:
– 500 g pilećeg filea
– 1 vezica mladog luka
– 1 crni luk
– 300 g brokolija
– 300 g karfiola
– so, biber u zrnu
– listić lovora
– maslinovo ulje
– limunov sok
– začinsko bilje po želji

Priprema: 1. Piletinu iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Dodati nekoliko zrna bibera i lovorov list.
2. Luk iseckati na sitne kockice, pa propržiti zajedno s mesom da postane staklast. Začiniti po ukusu, dodati cvetiće brokolija i dinstati još par minuta uz povremeno dolivanje vode sve dok povrće ne omekša.
3. Karfiol podeliti na cvetiće, blanširati 2 minuta, a zatim ocediti i usitniti u blenderu. Dodati malo soli i bibera, preliti limunovim sokom i poslužiti kao prilog uz piletinu s povrćem.

Savet: Termičku obradu sezonskog povrća svedite na minimum kako bi se što više hranljivih sastojaka zadržalo u njemu.

Tagovi: