Predlog za ručak: Pohovana riba sa sirom

by | jun 25, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 600 g tanjih fileta oslića
– 250 g trapista
– 1 limun
– 3 jajeta
– 150 g brašna
– 200 g prezli
– susam, ulje
– mešavina začina
Za preliv:
– 2 dl pavlake
– 100 g krem sira
– 2 čena belog luka
– 50 g zelenih maslina
– mešavina začina

Priprema:
1. Filete oslića iseći na krupnije pravougaonike podjednake veličine. Poprskati ih sokom od
limuna i začiniti po ukusu.
2. Sir trapist iseći na listove debljine 5 mm a potom na pravougaonike iste veličine kao riba.
3. Uzeti 2 komada ribe pa između njih staviti list trapista kako bi se dobio izgled sendvi- ča. Na isti način oblikovati još sendviča od ribe.
4. Ovako pripremljenu ribu uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumeni.
5. Posebno umutiti krem sir i pavlaku pa dodati rendane masline i beli luk. Začiniti po ukusu i dobro izmešati.
6. Prženu ribu poslužiti uz preliv od maslina.

Tagovi: