Predlog za ručak: Rižoto s račićima

by | jun 12, 2016
Foto: Bakina Kujna

Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
– 400 g zamrznutih račića
– 150 g integralnog pirinča
– 1 manji praziluk
– 1 veća šargarepa
– 1 crvena paprika roga
– 200 g šampinjona
– 50 ml soja sosa
– so, biber, ulje

Priprema:
1. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti.
2. Praziluk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i crvenu papriku iseckati na šatapiće, a šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, potom dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti.
4. Ubaciti seckane šampinone i nadalje dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Dodati crvenu papriku, soja sos i začine po ukusu i dinstati dok paprika ne omekša.
6. Kada povrće omekša, dodati račiće i kratko prokuvati oko 4 min. Na kraju umešati oceđeni pirinač.

Tagovi: