Predlog za ručak: Rolat od piletine s brokolijem i sirom

by | jun 24, 2016
Foto: Hrono Kuvar

Foto: Hrono Kuvar

Sastojci:
– 4 pileća fileta
– 200 g kuvanog brokolija
– 150 g domaćeg krem sira
– so, biber u zrnu
– list lovora
– maslinovo ulje
– 50 ml belog vina

Priprema:
1. Pileći file preseći napola pa pažljivo horizontalno iseći, ali ne sasvim do kraja, već otvoriti kao knjigu da bi se dobila što veća površina. Posoliti i pobiberiti sa obe strane, pa premazati domaćim krem sirom u tankom sloju.
2. Cvetiće brokolija kratko kuvati, ocediti i rasporediti preko sira. Sve zamotati u rolnicu i, po potrebi, pričvrstiti čačkalicom da se ne otvori prilikom pečenja.
3. Zagrejati ulje pa dodati nekoliko zrna bibera i listić lovora. Spustiti pileće rolnice i pržiti ih da porumene sa svih strana.
4. Pri kraju kuvanja, sipati malo belog vina i dinstati još par minuta da vino ispari. Poslužiti toplo, a pre serviranja preliti umakom u kome su se rolnice pripremale.

Savet: Belo vino nije preporučljivo zbog svoje kiselosti i sadržaja šećera. Ako ste u periodu restrikcije, izostavite vino.

Tagovi: