Recept dana: Betoven kolač

by | mart 22, 2018

U aktuelnom, aprilskom broju magazina „Lepota i zdravlje“ uz pomoć beogradskih gastro stručnjaka, koji koriste isključivo zdrave namirnice lokalnog porekla, pripremili smo sjajne recepte vegetarijanskih jela, kao i edukativne savete o pravilnom skladištenju hrane, bacanju namirinica i pripremi vrhunskih deserta bez šećera…  Danas vam otkrivamo recept zdravog deserta koji dolazi iz sjajne manufakture ZdRAWo Slatko, domaćeg brenda koji se bavi pripremom zdavih, sirovih delicija bez veštačkih zaslađivača. Njihova parola je „Jedino netaknuta hrana u sirovom obliku može biti izvor potrebnih nutrijenta.“

 

Betoven kolač

Sastojci:

Crni sloj: 150 gr mlevenog lešnika, 30 gr kokos šećera, 45 gr kakao praha, 40 gr agava sirupa, 10 gr kakao putera, 55 gr kokosovog ulja. Zeleni sloj: 150 gr mlevenog badema, 40 gr agava sirupa, mala kašičica zelenog čaja. Glazura: 10 gr kakao putera, 10 gr kokosovog ulja, 15 gr kakao praha.

Priprema:

Crni sloj: Na pari otopiti kakao puter, kokosovo ulje i kokosov šećer, dodajte kakao prah i izmešajte. U smesu dodajte pomešan lešnik i agava sirup. Zeleni sloj: Pomešajte mleveni badem, agava sirup i zeleni čaj i sjedinite. Kolač izlijte u trouglastu modlu obloženu papirom za pečenje. Prvo sipajte 100 gr crnog sloja, zatim dodajte zelenu masu, i potom ponovo crni sloj. Ostavite kolač u frižideru sat vremena. Glazura: Na pari otopite kakao puter i kokosovo ulje i dodajte kakao u prahu i sjedinite. Ostavite 20 minuta da se ohladi. Ohlađeni kolač izvadite iz frižidera, otklonite kalup i četkicom premažite ceo kolač (2-3 puta). Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Isecite kolač na šnite centimetar širine.

Koje vas još teme čekaju u aprilskom broju saznajte OVDE.

Autor: T.B.


 

Tagovi:

top