RECEPT: Pačije grudi sa dofinejskim krompirom

by | april 1, 2010

Pacije grudi

POTREBNO JE:

  • pačije grudi,
  • crno vino,
  • krompir,
  • beli luk,
  • neutralna pavlaka,
  • zeleni biber,
  • demiglas,
  • začin

PRIPREMA:
Pačije grudi odvojte od kosti, a zatim stavite u marinadu od crnog vina da stoje 24 sata. Na grejnu ploču prvo stavite stranu sa kožicom.
Vatra ne sme da bude jaka. Meso se s te strane peče desetak minuta, a sa druge pet. Pečene pačije grudi isecite i dopecite.
Dofinejski krompir Krompir isecite kao čips, stavite u posebnu formu (može okrugla kao na slici) i zalijte belim lukom i neutralnom pavlakom. Pecite četrdesetak minuta na 170 stepeni.
Sos od zelenog bibera osim samog bibera, čine neutralna pavlaka, demiglas i malo začina.

REČ PLUS:
Kod Francuza je uobičajeno da se malo hrane nađe na velikom tanjiru. Ali zato je užitak maksimalan.

Tagovi: