RECEPT: Srce torta

by | septembar 29, 2010

Srce torta

ZA KORE:

  • 14 BELANACA
  • 14 KAŠIKA ŠEĆERA
  • 6 KAŠIKA BRAŠNA
  • 6 KAŠIKA MLEVENIH LEŠNIKA
  • 2 PRAŠKA ZA PECIVO

ZA FIL:

  • 14 ŽUMANACA
  • 7,5 DL MLEKA
  • 500 G MARGARINA
  • 15 KAŠIKA ŠEĆERA
  • 100 G GUSTINA
  • 100 G MLEVENIH LEŠNIKA
  • 200 G MLEČNE ČOKOLADE
  • 200 G ŠEĆERA U PRAHU
  • 200 G „PTI BER“ KEKSA

ZA DEKORACIJU:

  • 150 G ČOKOLADE
  • 0,5 DL ULJA

KORE:
1. U ODGOVARAJUĆOJ POSUDI UMUTITI 7 BELANACA U ČVRST SNEG, ZATIM POSTEPENO DODAVATI 7 KAŠIKA ŠEĆERA I MUTITI SVE VREME.
2. Dodati 3 kašike mlevenih lešnika, prašak za pecivo i 3 kašike brašna pa polako promešati varjačom.
3. KALUP U OBLIKU SRCA OBLOŽITI PAPIROM ZA PEČENJE, SIPATI U NJEGA PRIPREMLJENU MASU I PEĆI U ZAGREJANOJ RERNI NA 200 ºC DOK NE PORUMENI. NA ISTI NAČIN OD PREOSTALOG MATERIJALA ISPEĆI JOŠ JEDNU KORU.

Fil:
1. Umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari dok se šećer ne otopi.
2. U ODGOVARAJUĆOJ POSUDI SJEDINITI MLEKO I GUSTIN PA KUVATI NA UMERENOJ TEMPERATURI MEŠAJUĆI SVE VREME DOK SE MASA NE ZGUSNE.
3. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, dodati mešavinu margarina i šećera u prahu te umutiti mikserom.
4. ZATIM DODATI FIL OD ŽUMANACA, IZLOMLJEN „PTI BER“ KEKS, IZRENDANU ČOKOLADU I MLEVENE LEŠNIKE PA SVE POLAKO PROMEŠATI.

Finalni postupak:
1. Obe kore premazati pripremljenim filom, složiti jednu na drugu i preliti glazurom od čokolade (mešavinom čokolade i malo ulja).

 

Izvor:  Dobra hrana logo

 

Tagovi: