Riblja tava

by | april 25, 2013

Sastojci:

  • 700 g fileta soma
  • 200 g listova slanine
  • 2 mlade tikvice
  • 150 g mocarele
  • 3 dl soka od paradajza
  • 1 kašičica seckanog bosiljka
  • 1 dl belog vina
  • 2 dl supe od povrća
  • 1 limun
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • mešavina začina

Priprema:

1. Filete soma iseći na krupnije komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Zatim svaki komad ribe po sredini uviti u list slanine.
3. Tikvice i mocarelu iseći na kolutove.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju naizmenično ukrug slagati komad ribe, kolut tikvice i mocarele tako da se na krajevima preklapaju. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal i ne popuni činija.
5. Posebno sjediniti sok od paradajza, belo vino, preostalo maslinovo ulje, supu od povrća, bosiljak i začine po ukusu. Preliti preko ribe i povrća da ogreznu.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: