Saher „Zdravica po Verdiju“ by 24Kitchen

by | januar 16, 2013

Za testo:

  • 60 g crne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja
  • 30 g šećara
  • 30 g brašna
  • ¼ kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike konjaka

Za punjenje:

  • 300 g kajsija
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica soka od Iimuna
  • 1 veliko pakovanje kisele pavlake — 400 g
  • 70 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera

Za glazuru:

  • 70 g slatke pavlake
  • 70 g tamne čokolade
  • 10 g maslaca

Način pripreme:

1. Rastopite čokoladu i maslac na pari i ostavite da se ohladi.

2. Dodajte žumanca i mešajte. Belanca umutite u sneg. Dodajte im šećer i mutite dok se ne rastopi. U smesu od čokolade Iaganim mešanjem naizmenično dodajte belanca i prosejano brašno pomešano s praškom za pecivo.

3. U pleh za pečenje stavite papir za pečenje. Sipajte testo i poravnajte. lspecite testo u već zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Nakon što se ohladi isecite ga na 12 krugova koristeći čaše u kojima ćete servirati desert.

4. Očistite kajsije i isecite na komade. Kuvajte ih sa šećerom dok ne dobijete marmeladu. Na kraju kuvanja sipajte sok od Iimuna. Ostavite da se ohladi.

5. Mikserom pomešajte pavlaku sa šećerom i vanilom.

6. Prokuvajte pavlaku za glazuru. Uklonite s vatre i dodajte čokoladu i maslac. Mešajte dok ne dobijete gladak krem.

7. Na dno čaša stavite okruglu osnovu od testa. Poprskajte konjakom, razređenim vodom. Dodajte sloj kajsija, a na njih drugi sloj testa. Ponovo poprskajte konjakom. Drugi sloj testa premažite s malo pavlake. Poravnajte mokrim nožem i prelijte toplim ganaš kremom. Ostavite desert da se ohladi. Poslužite ga ukrašenog pločicom čokolade.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: