Slane šubare

by | oktobar 26, 2012

Za 6 osoba

POTREBNO JE:

Za koru:

  • 5 jaja
  • 1 dl pavlake
  • 5 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • so

Za fil:

  • 400 g švapskog sira
  • 100 g majoneza
  • 150 g pečenice
  • 3 kisela krastavca

Ostali sastojci:

  • 2 dl pavlake
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 3 jajeta
  • 1 crvena kisela paprika

PRIPREMA:

Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, pavlaku, brašno i prašak za pecivo. Dodati sneg od belanaca, malo soli po ukusu i polako promešati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje I sipati u njega pripremljenu smesu za koru te je ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Fil:
1. Kisele krastavce i pečenicu iseći na kockice.
2. Pavlaku i majonez umutiti te dodati seckane sastojke i polako izmešati.

Finalni postupak:
1. Na pečenoj kori odgovarajućim kalupom izvaditi krugove.
2. Na svaki drugi krug naneti punu kašiku pripremljenog fila i preklopiti praznim krugom.
3. Bočne stranice filovanih krugova poravnati.
4. Oblikovane šubare premazati umućenom pavlakom. Zatim bočne stranice uvaljati u rendani kačkavalj, a odgore narendati obarena jaja. Papriku iseći na rezance i njome dekorisati šubare.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: