Slatkiš koji obara s nogu: Kapućino torta

by | februar 7, 2016
Foto: Torte i Kolači

Foto: Torte i Kolači

Sastojci:
600 g pti-ber keksa
Za fil:
1,5 l mleka
15 kašika šećera
100 g šećera u prahu
3 vanil-šećera
5 pudinga od vanile
400 g margarina
100 g tamnog eurokrema
10 krem bananica
1 kesica kapućina
Za dekoraciju:
3 krem šlaga

Priprema:
Fil:
1. Razmutiti puding i 5 kašika šećera u 300 ml mleka. Ostatak mleka sipati u šerpu, dodati 10 kašika šećera i vanil-šećer pa staviti na vatru da provri.
2. U ključalo mleko zakuvati razmućen puding, te kuvati dok se ne zgusne. Skloniti s ringle i ostaviti da se prohladi.
3. U drugoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa ga sjediniti sa ohlađenim filom.
4. Dobijen fil podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo staviti eurokrem, u drugi seckane krem bananice, a u treći kapućino s ukusom po želji.
Finalni postupak:
1. Keks potapati u mleko i ređati na tacnu dimenzija 35×25 cm.
2. Na svaki red keksa naneti drugi fil. Tortu dekorisati umućenim krem šlagom.

Tagovi: