Categories Venčanje

Frizure za venčanje koje možete napraviti kod kuće

 

Pored venčanice, frizura je jedan od najvažnijih detalja o kojem svaka mlada mora da vodi računa. Ipak, zbog velikih troškova oko samog venčanja, sve je više onih koji se odlučuju da svoju frizuru za venčanje naprave kod kuće.

Sve što vam je potrebno su malo strpljenja, vežbanja i nekoliko asesoara za kosu po vašem izboru koji će ulepšati frizuru. Naravno, važno je i da izaberete frizuru koja će najbolje pristajati izabranoj venčanici, kako biste se osigurali da će vaš celokupni izgled biti savršen.

Evo nekoloko frizura koje možete da uzmete u obzir ukoliko ćete kosu za venčanje da sređujete sami.

Svečana frizura

Ova frizura je najčešći izbor za venčanja jer je elegantna, ali je nije toliko jednostavno napraviti. Najpre zavežite kosu u visoki rep. Ako imate kraću kosu, podelite je u nekoliko pramenova koje ćete posebno zavezati. Potom ukosnicama pričvrstite kosu oko repa na način koji vam se najviše sviđa. Koristite i ukrasne šnalice sa biserima ili kristalima kako bi frizura izgledala što elegantnije.

Puštena kosa

Ovakva frizura najbolje će pristajati uz jednostavne venčanice bez bretela. Kosu možete uviti u sitne lokne uz pomoć viklera ili figara, ili možete lagano uviti samo krajeve kose. Retko koja mlada će se odlučiti za potpuno ravnu kosu, ali ako želite takvu frizuru najbolje je da je učinite elegantnijom uz pomoć nekog asesoara poput šnalice ili rajfa.

Niska punđa

Punđa je takođe jedna od frizura koja se često može videti an venčanjima, jer je elegantna, ali istovremeno i jednostavna. Najbolje su niske punđe, koje ćete napraviti na potiljku, a da biste se osigurali da se kosa neće raščupati, možete je zategnuti šnalicama ili zanimljivim gumicama.

Polupodignuta kosa

Ova frizura veoma je jednostavna i pristaje svakoj dužini kose, ali će vam omogućiti romantičan izgled za vaše venčanje. Gornji deo kose jednostavno podignite i zakačite nekom zanimljivom šnalom, dok donji deo kose možete malo uviti kako biste izgledali elegantnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA