svece 2

Uz nekoliko naših saveta moćićete da smanjite vaše troškove i organizujete venčanje sa znatno manje para.

Pokušajte da organizujete venčanje sami, ili uz pomoć porodice i prijatelja. Usluge organizatora venčanja su skupe a i nećete moći toliko da uživate u organizaciji koliko bi uživali da to radite sami.

Dogovorite se oko budžeta čim odredite datum venčanja. Ukoliko ne možete da ispunite sve svoje želje a da se one uklapaju u budžet zamolite vaše roditelje da vam pomognu.

Napravite svoj bidermajer same. U bašti vaše bake sigurno postoje ruže koje možete da iskoristite.

Mladoženja nema potrebe da kupuje smoking ili novo odelo. Odlično će izgledati i u odelu koje je nosio na poslovne sastanke samo sa drugom kravatom ili košuljom.
Odaberite cipele koje ćete moći da nosite i posle venčanja.

Umesto čitavog orkestra, unajmite di- džeja i napravite pravu savremenu svadbu za pamćenje

Da ne biste mnogo novca potrošili na slanje i odabir čestitki, pokušajte da ih napravite sami, jednostavno im dajte „ svoj“ pečat.

Na stolovima gde će gosti sedeti ne moraju da stoje aranžmani od cveća već sveće u bojama venčanja, perlice ili šta god vam padne napamet a da deluje romantično, elegantno ili jednostavno u skladu sa vašom temom i ambijentom.

Na venčanje ne morate da dođete u limunzini već zamolite kuma ili prijatelja koji vozi bolji auto da vas doveze do mesta prijema ili vam pozajmi automobil.

Zašto morate da trošite novac na svečane frizure? Isfenirajte se same ili uz pomoć mame, stavite neku elegantiju šnalu ili napravite opuštenu punđu.

Na medeni mesec ne morate da potrošite mnogo novca. Idite u agenciju i nagovestite da idete na svadbeno putovanje, dobićete popust a i specijalan aranžman. Ako volite egzotična mesta najbolji način da uštedite bio bi da putujete van sezone

Prethodna slika
Sledeća slika

Naučna istraživanja pokazala su da ljudi koji konzumiraju više mlečnih proizvoda imaju manju telesnu masu i manje masnoća u organizmu od onih koji mlečne...