Categories Stil života

Šta vi možete da uradite za svoju planetu?

Povodom dana planete Zemlje, ljudi širom sveta podsećaju se osnovnih ekoloških principa. Podsećamo vas kako vi možete da učinite da naša planeta bude zdravija, lepša i čistija.

Štedite vodu. Iako uživate u kupanju i dugim tuširanjima, dovoljno je da provedete 15 minuta pod  tušem. Veš mašinu i mašinu za sudove uključujte tek kada su potpuno pune, a dok perete zube ili suđe zavrnite slavinu. Iako je vama voda stalno dostupna, setite se da je za neke ljude ona luksuz,

Štedite papir. Jedan kancelarijski radnik godišnje potroši 10.000 listova papira, a najveći deo se nakon upotrebe ne reciklira. potrudite se da iskoristite svaki papir maksimalno i da reciklirate magazine i novine.

Ne upotrebljavajte plastične kese. Platneni cegeri su mnogo bolja opcija, a uz to mogu da budu i veoma trendi.

Plastične flaše najlakši su način da učinite nešto za svoju planetu. Smanjite potrošnju plastičnih flaša tako što nećete kupovati flaširanu vodu, već ćete ugraditi filter za pročišćavanje. Isplatiće se na duge staze.

Ne bacajte hranu. Pokvarena hrana oslobađa toksine, a da ne govorimo o svim tim namirnicama koje se bacaju iako ima toliko neuhranjenih ljudi. Sledeći put kada vam ostane nešto hrane, ostavite za sutrašnji ručak, ili ostatak namirnica iskoristite za neku salatu ili hladno predjelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA