Categories Zvezde

Ivana nam je otkrila kako da SVAKI PUT pozirate savršeno pred kamerom

Fotografija je umetnost, ali da biste do nje došli morate da vežbate. Voditeljka Ivana Đorđević pričala nam je kako se se pozira, kako da na fotografiji uvek ispadnete odlično, kako da se opustite i na koji način je ona zavolela kameru.

– Fotografija je kao vođenje ljubavi! Neki ljudi te jednostavno ne vide i ne doživljavaju. Vrlo važna stvar kada pričamo o fotografisanju jeste sama poruka koju želite da prenesete. Ako ste na slikama devojčica, onda bi trebalo da tu priču pratite i garderobom i šminkom i pozom i osmehom – priča Ivana Đorđević.

Kako se bavi javnim poslom koji od nje zahteva da uvek izgleda najbolje moguće pred kamerama, pitali smo je da li je uvek raspoložena za slikanje, ali i na koji način savršeno suptilno ističe svoj seksepil?

– Često me pitaju kako me ne mrzi da se slikam i zašto insistiram da fotografije budu na granici provokacije. Odgovor je vrlo jednostavan, ne insistiram, ali jesam svesna sebe. Svoj seksepil nosim umesto nakita. S druge strane moda je vrlo neobična stvar. Možete da insistirate na stilu, ali istovremeno da ga nemate, možete da budete zgodni, a da nemate držanje. Znači opet je sve do osobe – objašnjava nam atraktivna voditeljka.

Poznati fotografi često se, kako kaže, šale sa njom jer kažu da u objektiv gleda kao u mušakrca koji joj se beskonačno dopada. Besomučni flert! A kada blic okine, ona kao da dobije potvrdu da se i ona njemu dopada.

-Flert je obavezan! Kada gledate u objektiv nemojte ga videti kao deo fotoaparata, već se potrudite da „vidite” sve one kojima se obraćate ili kojima želite da prenesete poruku – ističe Ivana.

Poverenje je veoma važno, jer ukoliko niste dovoljno opušteni sa onim ko vas fotografiše, verovatno ni nećže5te dati sve od sebe, a krajnji rezultat će u najboljem slučaju biti prosečan.

-Važno mi je da poznajem fotografa sa kojim radim, da ja osetim da mogu da budem opuštena. Skoro me je slikao Milan Kostić koji radi kao fotograf u Abu Dabiju za velike svetske korporacije. Njega sam tada prvi put videla i bila sam recimo jako umorna. Taj dan sam radila emisiju Grand magazin uživo i odmah sam mu rekla da ne očekuje čuda, jer nisam sjajno raspoložena. Jer vi kada radite neki javni posao imate bilo kakav javni nastup, vi deo duše poklanjate. Potrebno vam je vreme da se resetujete i vratite na pređašnje stanje. Izgleda da sam bila još uvek u punom potencijalu jer su slike ispale vanserijski dobre, a i Milan mi je rekao da je prijatno iznenađen mojom opuštenošću i karakterom – kaže Ivana i dodaje da je za dobru fotografiju potrebno dvoje- i fotograf i onaj koji pozira, a između njih apsolutno mora da postoji neka konekcija.

Pitali smo Ivanu koja je najbolja poza za slikanje?

– Dobra fotografija zahteva vreme i strpljenje. Moraš da učiš kako da staneš. Koja ti je najbolja poza, iz kog ugla si najtanji. Nikako da vas slikaju odozgo ili odozdo, da vam prilaze preblizu aparatom jer to deformiše. Gledajte da kad god ne znate šta ćete da se nasmejete. To uvek radi i ispada sjajno – objašnjava Ivana.

 

Milan Kostić, fotograf:

Kako se kroz fotografiju vidi karakter?

– Vidi se i te kako. Način na koji te gleda osoba koju slikaš, način na koji se smeje, da li je otvorena za saradnju, da li je opuštena.

Može li da se nauči da se sakrije emocija pred objektivom – ako smo tužni da budemo srećni, itd?

– Može, ali to umeju samo vrhunski profesionalci.

U koju kategoriju spada Ivana?
– Prvi put smo sada radili i vrlo mi zanimljivo koliko je radosti u njenim očima. Ima jak karakter, zna šta hoće, a i ume. Kamera je voli i ona voli kameru. Vrlo je opuštena pred objektivom. Jednostavno, imate prelepih žena i onih koje zrače. Ja uvek glasam za ove druge.

1 komentar

  1. Jako skromna devojka,nema sta;-)Na njenim slikama vidim upravo ono sto je pomenula-insistiranje na stilu,a bez istog…Provokacija moze da “postoji” i u dami koja je zakopcana do grla,njena je na prvu loptu…Lepota je u oku posmatraca i o ukusima ne treba raspravljati,bez namere da uvredim, jednostavno je to moje misljenje…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA