Categories Zvezde

Kako je Oskarovka Ema Stoun pobedila anksioznost

Moderna vremena donela su brojna životna iskušenja i koliko su nam olakšala život toliko su ga i otežala. Stres je jedna od najvećih bolesti savremenog doba, a u stopu ga prati anksioznost. Mnoge slavne ličnosti, poput Rajana Rejnoldsa, priznale su da pate od anksioznosti i delile sa javnošću svoje načine na koji su se borile sa tim problemom. Nedavno je o tome progovorila i Oskarovka Ema Stoun. Evo kako je ona izašla na kraj sa anksioznošću.

A post shared by xoxo (@emmastone) on

Ema Stoun je jedna od onih javnih ličnosti koja koristi svaku priliku da ljude podseti koliko je bitno da imaju svest o važnosti mentalnog zdravlja. Ona otvoreno govori o problemima koje je u prošlosti imala sa anksioznošću i o tome kako se izborila da danas živi ispunjen i ubudljiv život.

“Oduvek sam živela sa tim psihičkim poremećajem, koji se u određenim momentim apojačavao toliko da je ometao normlano funkcionisanje. Tada se činilo da tim periodima jakih uznemirenja nikad neće doći kraj, ali uvek je prestajalo.

Tokom godina uspevala je da svoj problem drži pod kontrolom uz pomoć razgovora sa terapeutom, ali mnogo joj je pomogla i meditacija. Korak po korak uspela je da prevaziđe sve napade anksioznosti, iako je priznala da je bilo perioda kad je mislila da nikad više neće moći da izađe iz kuće i da nikad ništa neće u životu zbog toga postići.

Sledeća važna stvar koja joj pomaže jeste gluma. U jednom intervjuu je rekla da joj posao pomaže da se pretvara da je neko drugi, što nekad pomaže da izađe na kraj sa simptomima anksioznosti.

Iako i danas ponekad, u mnogo manjoj meri, mora da se bori sa time, lakše joj je jer tačno zna šta treba da uradi da bi pomogla sebi i osećala se bolje. “Tako je lepo znati da postoji nešto što možeš da učiniš da olakšaš sebi. Danas znam da postoji mnogo načina za to.”

Pročitajte i … Otkrivamo vam kako je Ema Stoun došla do savršene forme za plesne scene u La La Landu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA