Categories Stil života

Učite od njih: 8 stvari koje svaka uspešna žena uradi pre 9 sati ujutru

Svakodnevni rituali koji se ne preskaču!

Foto: Thinkstock

Chill: Uspešni ljudi ne vole da bilo šta urade pod žurbom, ili u poslednji čas uvereni kako mogu da pogreše ili naprave neki propust koji će im uništiti dan. Da bi izbegli haotična jutra, ove žene se trude da ili ustanu malo ranije ili dan ranije da prođu kroz nedeljne obaveze koje ih očekuju na poslu. Zbog čega je ovo vrlo bitno za svakodnevno funkcionisanje? Zbog toga što ćete na poslu mnogo opuštenije raditi pa i napraviti malu pauzu po želji.

Ne produžavaju alarm za buđenje: Ove žene se ili bude same, tik pred alarm ili ustanu odmah čim čuju alarm. Produžavanje alarma prekida vaš san kao i prirodnu pripremu tela za dan. Jer ukoliko „probudite“ svoje telo da biste mu rekli „spavaj još malo“ izazvaćete kontra efekat i poremetiti vašu produktivnost. To će takođe prouzrokovati nesanicu i učiniti da sledeće noći spavate lošije.

Pročitajte i… Svaka dama ima pravo bar na ove 3 stvari

Piju dosta tečnosti i održavaju telo dovoljno hidriranim: Nakon osam ili devet sati bez tečnosti, vaše telo je željno vode, dehidriralo je. Zato ne možete da radite, razmišljate i uopšte funkcionišete jer je vašem mozgu, jednako koliko telu potrebno dovoljno tečnosti za normalan rad. Da se to ne bi desilo, svakog jutra kada ustanete popijte minimum čašu vode. Naš savet je da takođe na svom radnom stolu imate flašu vode.

Meditiraju i odmaraju: Svaka uspešna žena, od Gisele do Oprah kune se u meditaciju, i to s razlogom— jer je meditacija anti-age tretman za mozak. Naravno, na poslu ne možete da priuštite pravu meditaciju, ali ako uspete negde da se izolujete i meditirate 5 minuta, već ste na dobrom putu. Ako do sada niste praktikovali da meditirate, mogu vam pomoći aplikacije ili platforme poput uber popularnog Headspace-a i Stop Breathe Think-a.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA