Categories Stil života

Znate li koje su mobilne aplikacije najpopularnije?

Istraživanje provedeno u SAD-u otkrilo je kako većina korisnika pametnih telefona preferira iste aplikacije, odnosno da postoje aplikacije koje se nalaze na gotovo svačijem pametnom telefonu.

Foto: Thinkstock

Danas je gotovo svatko od nas vlasnik pametnog telefona bez kojeg ne može zamisliti svoj život. Kako bi mu on bio još lakši, korisnici su svoj uređaj itekako prilagodili svojim potrebama dajući nekim aplikacijama prednost pred drugima jer ih učestalije koriste. I dok će nekima primera radi biti važnije da su im app-ovi kao što su vremenska prognoza, kalkulator, kalendar i novosti u vidnom polju na home screenu i odmah nadohvat prsta, drugi će na isti način izdvojiti sve aplikacije za društvene mreže koje koriste ili recimo neke za obradu fotografija i videa.

Pročitajte i… Top 4 workout aplikacija: Pripremite svoje telo za leto

Upravu na tu temu u SAD-u je nedavno provedeno istraživanjem putem kojeg su otkrili koje aplikacije Amerikanci koriste najviše, tačnije, da postoje aplikacije koje se nalaze na gotovo svačijem pametnom telefonu. Tim povodom napravili su i top listu. Tako se recimo očekivano na 9. mestu smestio Instagram, a nalazi se na mobilnim telefonima čak 24 posto korisnika. Ova aplikacija za objavu fotografija popularnija je ipak među mlađom populacijom. Na 6. mjestu smjestio se YouTube koji koristi čak trećina korisnika.

Peto mesto drži Facebook Messenger, Facebookova aplikacija za dopisivanje s prijateljima. Ono što je iznenadilo jest da se na četvrtom mjestu našao Amazon, platforma za online shopping. Treće mesto ostalo je rezervirano za Google Maps, najpopularniju aplikaciju za snalaženje u nepoznatom, dok je druga najpopularnija aplikacija Gmail. Čak 41 posto korisnika je ima pozicioniranu na svom home screenu. Na samom tronu je naravno Facebook. Tu aplikaciju koristi čak 46 posto korisnika, piše Zimo.

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA