Categories LJUBAV I SEKS

3 koraka na putu ka bezuslovnoj ljubavi

U svakoj vezi postoji ono vreme kada vam partner, uglavnom nesvesno, ide na nerve, u stanju je da izgovori tačno ono što u tom trenutku ne želite da čujete, kada su varnice među vama učestale, ali kao i sve ostalo i na ovom negativnom elektricitetu možete raditi strplivo i uporno.

Ponekad se zapitate da li je moguće da zažmurite na sve njegove mane i iritantne navike, samo zato što ga bezuslovno volite.

Da biste sačuvale svoju ljubav, morate da učite da popravite svoju vezu usput, strpljivo i polako. Bezuslovna ljubav je spremnost da zažmurite na njegove greške, ali to ne znači da vas one neće iritirati i zato morate naučiti da ih suptilno ispravljate i na taj način korigujete svoj odnos.

1. Počnite od sebe

Kada prihvatite svoje mane, naučićete da se tako postavite prema svom partneru, krenućete od toga da smo svi ljudi, koji greše, pa tako i vas dvoje. Neophodno je da vas vaš partner razume i pokaže vam da ste voljeni, ukoliko to imate, bezuslovna ljubav je moguća bez obzira na sve.

2. Naučite da razumete i slušate jedno drugo

Postoji nešto u tome da se osetite shvaćeno, čak i onda kada vaš partner nema isto gledište na stvari kao i vi. Razumevanje je najbitnije polazište za izgradnju odnosa i to je polje na kome morate raditi ukoliko mislite da vaša veza uspe. Pa ipak ne možete biti bezuslovno tolerantni. Da bi vaša ljubav ojačala, oboje morate da se prilagođavate jedno drugome, da radite na sebi i tako unapredite svoj odnos.

3. Spoznajte svoje razlike i poradite na kompromisu

Neophodno je da spoznate međusobne razlike i da naučite da ih zavolite jedno kod drugog. Veza zahteva da se prilagodite jedno drugome, ali nikako ne podrazumeva da neko od vas mora da se menja. Ljubav jeste prihvatanje voljene osobe, upravo onakve kakva je ona zapravo. Vi ćete pronaći načina da premostite sve razlike i uživate jedno u drugome.

Volite se strplivo i bezuslovno, razumite i prihvatite, tako će vaša veza biti snažna, a sitne razmirice neće moći da vas uzdrmaju.

Pročitajte i…Mitovi o srodnim dušama

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T. V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA