Categories Ljubav

5 razloga zbog kojih povratak bivšem partneru nije dobra ideja

Mnogima od nas povratak partneru deluje kao dobro rešenje, naročito u trenucima kada nas je sustigla dosada ili kada nema nove ljubavne romanse na vidiku. Otkrivamo vam zašto to nije dobra ideja i zbog kojih pet razloga ne bi trebalo da se vraćate bivšim ljubavima, bez obzira što vam se na trenutak učini drugačije. 

Foto: Pixabay

Promenio se

Mit broj 1. “promenio se” – nije i nikada neće. Možda je na trenutak prestao da radi stvare koje su vas dovodile do ludila, ili je na nekoliko dana suzbio ljuboru koju je u vezi širio svakodnevno, ali to zasigurno nije dugoročna promena. Uostalom uvek se setite one čuvene Vuk dlaku menja, ali ćud nikada. 

Ovog puta je drugačije

Ovog puta može biti samo gore.  Po jednom istraživanju partneri koji ponovo postanu par manje obraćaju pažnju na pozitivne stvari u svojoj vezi, dok većinu vremena i živaca troše na negativne stvari.

Nikad neću naći boljeg

Nikada, ali nikada ovo ne bi trebalo da vam bude razlog, ili izgovor da se vratite bivšem. Bolji partner će vam doći onda kada i vi sami postanete bolja partnerka, do tada ne najdajte se boljem.

Foto: Pixabay

Volim ga još uvek

Psiholozi su otkrili da je razlog što se držimo ovakve mantre ili nekih drugih sličnih to što nas više pogađa gubitak, nego što nas raduje dobitak. Tamo gde ima ljubavi nema epiteta “bivši/a”. Ljubav nadmašuje probleme, a ego je taj koji vas navodi na raskid, a pomot ubeđuje da niste doneli pravu odluku.

Niko nije savršen

Ovaj stav je posledića vašeg konformizma i kukavičluka. Svet je pun dobrih prilika koje samo čekaju da ih iskoristite. Savršenstvo je u osećaju vaše sreće i lične ispunjenosti. Savršenstvo se ne traži, već se traži partner sa kojim ćete koračati kroz život mirni i bezbrižni. Bitno je da se uklapate i da vam je lepo zajedno.

 


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA