Categories Ljubav

6 faza kako da prebolite raskid!

Prekid veze jedan je od najtraumatičnijih događaja u životu, naročito ako je iznenadan. Da biste mogli da nastavite dalje i započnete drugu vezu neophodno je da prebolite raskid. Psiholozi su otkrili na koji način je moguće da se “razvežete” od bivšeg partnera.

Faza poricanja se odvija nedelju do dve dana raskida. U ovoj fazi devojkama najčešće nije jasno zašto je došlo do raskida. odbijaju da ga prihvate i najčešće sam raskid tumače kao trenutnu krizu koja će proći. Postoje pak i one druge žene koje baš u ovom trenutku postanu “progoniteljke” te na sve moguće načine pokušavaju da vrate vreme ili spreče da do raskida dođe. Ova faza propraćena je manipulatorskim slanjem poruka koje imaju za cilj da se bivši partner sažali i da ipak odustane od raskida. Savet: Nemojte da zovete, niti da se viđate sa njim. Prekid svakog kontakta najbrže će zaliječiti rane. Izbrišite njegovo ime i broj iz telefonskog imenika, njegovu e-mail adresu, kontakt na facebooku… SVE! Teško je, ali ako to ne uradite, nećete uspjeti da se oporavite.

Faza povlačenja, iliti druga faza koja nastupa nakon dve do četiri nedelje od raskida propraćena je odbijanjem da budete društveno aktivne. Najviše vremena provodite kod kuće uz omiljenu seriju. Prijatelji pokušavaju da vas oraspolože i motivišu da počnete da se bavite nekom novom aktivnošću, ali vi želite samo da odete kući i zabijete glavu u jastuk. Iako je tugovanje neminovno i potrebno, takođe morate da započnete nov život. Ako osećate potrebu da ostanete kod kuće i slušate tužne pesme, uradite to. To je vaše pravo i potreba. Međutim, u određenom trenutku morate da se fokusirate na pozitivne aspekte vaše ličnosti i života.

Faza besa se manifestuje tako što vam odjednom postati jasno zbog čega ste ostavljene žene bacaju partnerovu odeću kroz prozor ili uništavaju sve njegove poklone. Najverovatnije je da ćete i vi baš u ovoj fazi poželeti da uradite isto. Međutim, iako je bes očekivana reakcija kada vas partner napusti, na duže staze je bolje visoko podignuti glavu i biti bolja osoba. To će vam pružiti osjećaj kontrole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA