Categories Ljubav

Ako osećate da vas partner zanemaruje, postavite mu ovih 5 pitanja!

Zajedno ste već duže vreme, sve je bilo potaman, a onda ste iznenada primetili nekakvu promenu. Pre nego što preduzmete bilo kakve korake neophodno je da racionalno sagledate situaciju i budete objektivni. Ukoliko ste sagledali i dalje imate osećaj da je nešto krenulo po zlu, predlažemo vam da mu postavite ovih pet pitanja.

Foto: StockSnap

Kada su se stvari promenile? 

Jako je važno da detektujete tačan period koji je vezan za određenu situaciju nakon koje je došlo do promene u partnerovom ponašanju. Da ustanovite da li je promena došla postepeno ili je izazvana konkretnim događajem.

Šta se zaista dogodilo?

Ukoliko ste se prisetili tačnog momenta kada je problem nastao, sledeće bi trebalo da porazgovarate na tu temu. Tražite od vašeg partnera da vam objasni šta je tačno pošlo po zlu.

Šta je doprinelo udaljenosti i zanemarivanju vas?

Neki ljudi, jednostavno, imaju potrebu za povremenim osamljivanjem i ona nema veze s ljubavnim odnosom. Međutim, ako se vaš partner ne udaljava od vas zbog toga nego zato što ima neki specifičan razlog onda bi vam trebao priznati zašto to radi. Je li u pitanju samo faza kroz koju prolazi ili je došlo do trajnog zasićenja?

Kakav vas ishod očekuje?

Trebalo bi da porazgovarate šta će se dogoditi ukoliko vaša situacija ostane ista, kao i kako bi se to moglo odraziti na vaš odnos. Veruje li vaš partner da ćete moći nastaviti dalje bez obzira na sve?

Kako nastaviti dalje?

Retki su oni koji mogu tako lako da zaborave na problem i nastave dalje praveći se da se ništa nije dogodilo. Rad na partnerskim odnosima može biti težak posao, ali sve zavisi o karakteru dvoje ljudi. Ukoliko je želja dovoljno jaka svaki problem će biti savladiv.

Pročitajte i… 10 znakova da ste sigurno pronašli svoju srodnu dušu!


Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA