Categories Ljubav

Ispovest: Komplikovano je… voleti nekoga kome niste na prvom mestu

Našli ste “pravog”, zaljubili se, ljubav prema njemu postala je neodvojivi deo vas, možda ste i započeli život udvoje… A onda je usledio šamar realnosti i suočili ste se s izazovima koje niste mogli da predvidite. Kada skinete ružičaste naočare, šta ostaje? Nataša (30) je u vezi s dvanaest godina starijim muškarcem i sve je skoro idealno, osim što je on razveden, ima dvoje dece i mnoštvo obaveza prema porodici.

Piše: Tamara Bogunović

Foto: Pixabay

Bila smo na proslavi reprize Nove godine kod prijatelja kada sam ga upoznala. U to vreme bila sam singl već neko vreme, što je bio sasvim dovoljan razlog da prihvatim da se bolje upoznamo. Dopisivali smo se danima, dotakli se raznih tema, ispostavilo se da imamo mnoštvo zajedničkih osobina, predmeta obožavanja, ličnosti kojima se divimo, iste poglede na život, na izazove… Jednostavno, mnogo toga se poklopilo. Nakon nedelju dana, ponovo smo se videli, što je samo potvrdilo obostrano dopadanje. Znate onaj neverovatni osećaj da je on vaša srodna duša, iako ga poznajete tako kratko? Osećala sam da je onaj pravi. Međutim, narednih dana mi nije pisao tako često kao ranije, a kad god bih mu poslala poruku, usledio bi odgovor da je u gužvi, na sastanku ili neki drugi izgovor. O čemu se radi, pitala sam se. Gde sam pogrešila? Jesam li rekla nešto što mu se nije dopalo? Mučila su me razna pitanja. Odlučno sam okrenula njegov broj i dogovorila susret.

Istina je uvek pravi odgovor
Seo je ispred mene. Tužan, sumoran, razočaran – nisam mogla da dokučim o čemu se radi. Pričali smo desetak minuta o nebitnim temama, a onda sam presekla koještarije konkretnim pitanjem: “U čemu je problem?” “Žao mi je što je sve ispalo ovako. Svidela si mi se mnogo, osetio sam da bi možda to moglo biti to i zato sam se povukao…” “Ne razumem”, odgovorila sam. Tada mi je saopštio da je zapravo oženjen, tačnije u fazi razvoda, i da iz tog braka ima dvoje dece – osmogodišnju devojčicu i petogodišnjeg sina. Usledio je šok. Toliko smo pričali, a nijednom ih nije spomenuo. Rekla sam mu da mi je potrebno malo vremena da razmislim o svemu. Uistinu mi se dopao, tako da sam ubrzo uhvatila sebe kako u njegovo ime pronalazim izgovore. Svi dolazimo s nekim “paketom”, manjim ili većim. Imamo prošlost i neke svoje bivše. Želela sam da mu pružim šansu. Imao je sve osobine o kojima sam oduvek maštala. Pažljiv, romantičan, pametan, duhovit, spontan, umeo je da učini da se u njegovom prisustvu osećam većom nego što jesam. Imala sam utisak da lebdim u oblacima. Oblak zaljubljenosti ne ostavlja ti mnogo prostora da predvidiš budućnost i pripremiš se za situacije koje će uslediti.

Kliknite na sledeću stranu…

Pročitajte i…  “Najbolja veza je ona u kojoj je međusobna ljubav jača od međusobne potrebe” – Mudrosti Dalaj Lame 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA