Categories Ljubav

Kako da obnovite prijateljstvo?

Najčešći razlozi za svađe se prijateljicama su nesporazumi i ljubomora. I ne samo za svađu – zbog njih često dolazi i do raskida prijateljstva. Ne dozvolite da vas trivijalne stvari udalje od prijatelja, već pokušajte da obnovite prijateljstvo.

Najpre, dobar razmislite o razlogu svađe. Ukoliko je krivica njena, pokušajte da sastavite dobru staru “za i protiv” listu, koja će vam pomoći da uvidite da li je vaše prijateljstvo zaista vredno spasavanja. Ipak, ukoliko uvidite da ste u svojoj glavi preuveličali situaciju i povod za svađu, vreme je da napravite sledeći korak. 

Potom,  prihvatite svoju grešku. Čak i ako je razlog vaše ljutnje saršeno opravdan, kada je reč o prijateljstvima krivica skoro nikada ne može potpuno da se svali na jednu stranu. Pripremite se i da to kažete, ili bar za početak napišete.

Pošaljite joj mejl ili pismo u kojem ćete objaviti da ste svesni svojih grešaka i da vam je žao zbog njih. Na ovaj način, daćete joj vremena da reaguje i da shvati ono što oseća, ali ćete istovremeno moći i sami da sredite svoje misli.

Budite spremni da se možda nećete već iste večeri vratiti na staro, već da će biti potrebno vreme dok obe ne pređete i zaboravite sve što se desilo. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA