Categories Ljubav

Odložite krunu, dame! Princ na belom konju neće doći…

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina “Lepota i Zdravlje”

“Princ na belom konju” nije samo glavni lik iz bajke sa srećnim krajem već je postao predmet žudnje i u stvarnom životu. Sasvim opravdano, rekli biste. Ko ne bi želeo da ”živi srećno do kraja života” u zagrljaju lepog, zgodnog i bogatog muškarca koji će vas dvoriti kao princezu. Međutim, u stvarnom životu – očarani postaju razočarani.

Mit o trijumfalnoj ljubavi ubedio nas je da tamo negde, iza sedam gora i sedam mora, postoji muškarac po našoj meri, koji će savladati sve prepreke i naći put do nas, a na nama je samo da zamolimo dobre vile da nam sašiju haljinu, takođe po meri, kako bismo spremne dočekale sudbinu. Pa tako danas svedočimo sve češćoj pojavi singl devojaka koje čekaju da braća Grim privedu kraju završne pripreme njihovog raskošnog venčanja…

Foto: Emotion Production
Foto: Emotion Production

Pročitajte i…  Čekamo li onoga ko neće doći i otkuda ideja da je za našu sreću uslov imati dečka?

Da li je staklenu cipelicu zamenila Louboutin salonka u nud boji?
Čekamo li nekoga ko neće doći? Zaslužujemo li princa samo zato što kod kuće nosimo dijademu? Čini mi se da kao male, opsednute željom da brže odrastemo, nismo uspele ni da naslutimo da u svetu ”velikih” nije sve tako čarobno. Nismo zgrabile u ruku kompas pravih vrednosti, već smo poverovale da se ljubav dobija nekakvom pukom lutrijom, koju treba samo strpljivo dočekati, a ne da se ona zapravo zaslužuje. Da se željeno očekuje, a ne iščekuje, da sreća dolazi s partnerom, a ne da leži u nama, da bi partner trebalo da nas izbavi od zla, a ne da zajedno savladamo izazove. Često osuđujemo savremene muškarce kako su izgubili vitešku hrabrost jer im ne pada na pamet da se bore sa aždajama i sličnim nemanima, a mi same radije biramo da budemo izabrane nego da preuzmemo odgovornost za svoje postupke. Ne trudimo se da predano ulažemo u partnerski odnos, jer verujemo da nam princ, po nekakvom životnom difoltu, bez imalo logike, jednostavno pripada.

Pročitajte i… Devojke ne dramite i NJIH je neko nekad odbio, pa pogledajte ih sad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA