Categories Ljubav

Pomirenje s bivšim, za ili protiv?

Ako razmišljate o pomirenju s bivšim partnerom, promislite još jednom koliko vas “truje” taj odnos, vodite li se usamljenošću i da li ste već zaboravili sve negativno.

U razdoblju razdvojenosti neretko parovi shvate da su jači od svojih problema pa ih želja da još jednom daju sve od sebe vodi tamo gde su stali, tj. na novi-stari početak. Međutim samo retki završe u srećnoj vezi, zato pre nego što se odlučite da se vratite bivšem dečku, pokušajte realno sagledati situaciju, razmislite i o dobrim i o lošim trenucima i ne vodite se isključivo srcem.

Zavisnosti, emocionalno ili fizičko zlostavljanje, laganje i varanje nikako nije sastavni deo iskrenog i kvalitetnog ljubavnog odnosa. Ako ste se u bilo kojem trenutku veze osećali tako, razmislite još jednom da li želite da se vratite, a svoju slobodu pokušajte da shvatite kao dar. Ako je neko bio loš prema vama, teško da će ga razdvojenost promeniti.

Odredite čime razmišljate, srcem ili glavom

Ljubav i nada su moćne emocije kao i strah i samoća. Opasno je opravdavati nasilje i varanje, nadom da će se stvari s vremenom promeniti. Iako je promena moguća, nije verovatna. Razmislite glavom, pre nego što se opustite dovoljno da vam srce određuje put. Zbog hemije u mozgu često žudimo za prošlim vremenima, ali i ta čežnja nestaje u nekoliko nedelja, potvrđuju istraživanja.

Ne prisećajte se samo romantičnih trenutaka

Pre nego što počnete na čitav odnos gledati isključivo s ružičastim naočarama, jer je to vrlo česta pojava nakon raskida, setite se razloga zašto ste se razišli, odnosno činjenice da je bilo i dobrih i loših trenutaka. Budućnosti pristupite tako da najpre raščistite s prošlošću. Vreme koje ste proveli razdvojeni, može vam doneti novu perspektive na veze i odnose, pa će vam se stvari koje su vam smetale činiti nevažnim, ali i obrnuto.

Pre nego se vratite bivšem partneru razmislite šta povratak nosi i zapitajte se kakav će uticaj pomirenje imati na vas.

– Da li nas je veza činila boljim ljudima? Ako jeste, zašto smo raskinuli i šta je sada drugačije?

– Razmišljamo li o pomirenju samo zato što smo usamljeni ili zato što se slažemo da smo imali nešto posebno?

– Ako problemi zbog kojih smo se rastali još uvek postoje, da li smo spremni da zatražimo i profesionalnu pomoć?

– Šta ću sve promeniti da uspemo? Da li su promene o kojima razmišljam zdrave za nas? Hoće li me učiniti boljim čovekom ili ne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA