Categories Ljubav

Prvi dejt: Šta obući i kako se našminkati?

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina “Lepota i Zdravlje”

Prvi dejt je već sam po sebi za većinu devojaka dovoljno stresan. Jednostavno, koliko god da ste rasterećeni ne možete da prenebegnete činjenicu da prvi dejt sa sobom nosi i određenje pripreme, naročito kada je u pitanju izgled, a potom i neke druge stvari. Iako često volim da kažem da lepota traje samo pet minuta, a sve posle toga je ono što vi jeste i kakvi jeste, opet je taj prvi utisak jako važan. Gde je granica ukusa, a gde neukusa? Šta je dovoljno, a šta premalo? Crveni ruž – da ili ne – samo su neke od nedoumica koje mnoge žene muče!

Foto. Getty Images

Garderoba
Devojke imaju neku čudnu barijeru kada je u pitanju odabir odevne kombinacije za dejt. U silnoj želji da odaberu “pobedničku” kombinaciju toliko se opterete tragajući za outfitom koji će potencijalnog oboriti sa nogu da najčešće odu u drugu krajnosti i izaberu nešto što uopšte nije prikladno. Što se tiče “pravila”, uvek, ali UVEK važi ono pravilo “manje je više”. Što svedenije i jednostavnije to je bolje. Ne oblačite se slojevito, ili previše šareno, osnovne boje, prirodni materijali, basic komadi i nećete pogrešiti. Nikako nemojte da pratiti trendove i da se trudite da izgledate kao da ste upravo stigli iz Milana jer muškarci se boje devojaka koje su obučene kao muškarci, a svi znamo da nas moda sve oblači u male dečake i zatrpava nam seksusalnost. Primer šta bi komadno trebalo da obučete bi bio: pantalone (crne, teget ili bež), bela košuljica i preko kardigan, džemperić na v izraz ili klasična rolka u neutralnoj boji.

Kosa
Izbegavajte natapirane frizure sa previše laka za kosu, izbegavajte takođe i sveže navijenu kosu jer će izgledati kao da ste se previše trudili. Kada je kosa u pitanju najbolje bi bi bilo da vam kosa bude sveže oprana, idealno bi bilo samo osušena ili u najboljem slučaju blago uvijena. Takođe neki nonšalatni rep dolazi u obzir, ali bez preteranog zalizivanja i upotrebe preparata za kosu sa kojima bi vasa kosa mogla da izgleda neuredna ili prljava.

Pročitajte i… Treba li se odreći karijere zarad ljubavi i dece?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA