Categories Seks

Poze koje vam garantuju eksploziju orgazma

Seksualna poza u kojoj je žena gore, pruža joj mogućnost kontrole, zbog čega se oseća samouverenije, a najlakše će da zatrudni u misionarskom položaju.

Telesna dominacija pomaže ženi da ojača seksualno samopouzdanje, tvrde seksolozi. Stoga ako žena želi više da uživa u svom kao i u partnerovom telu, čak i ako karakterno nije sklona preuzimanju vodstva, u krevetu bi to svakako trebala da napravi.

Seksualna poza u kojoj je žena gore, odnosno na partneru, pruža joj mogućnost kontrole, zbog čega se oseća sigurnije i samouverenije – kaže američki psiholog i seksualni stručnjak dr. Debi Herbenik.

Međutim, manjak samopouzdanja samo je jedna u nizu situacija i problem koji se može rešiti posebnim seksualnim položajima. Na primr, žene će verovatno i lakše zaneti u klasičnom misionarskom položaju nego u bilo kojem drugom, ističu naučnici.

Za razliku od drugih poza, u tom se položaju seme duže zadržava u ženi, što povećava mogućnost začeća. Postavljanje jastuka pod donji deo leđa i stražnjicu povisiće ženinu karlicu, što će dodatno da olakša oplodnju jajašca – kaže njujorški seksolog Ejmi Levin.

Međutim, iako okupirana brigom oko začeća, žena ipak treba da se maksimalno prepusti zabavi i uživanju jer, kako tvrdi “ljubavna terapeutkinja” dr. Ava Kadel, kontrakcije maternice tokom orgazma “usisavaju” spermije pomažući im da brže dođu do cilja. Orgazam je tako važan deo začeća.

Podizanjem poza se može začiniti

Kako “treniranje” seksa u misionarskom položaju ne bi brzo dosadilo, poželjno ga je “začiniti”. Podizanje ženinih nogu na partnerovih ramena omogućuje dublju i intenzivniju penetraciju istovremeno omogućujući muškarcu da zadrži kontrolu, kaže dr. Ava Kadel.

Misionarski za dugotrajniji seks

Iako je prerana ejakulacija medicinsko stanje koje ponekad zahteva i lekarski tretman, poza može da pomogne muškarcu da zadrži kontrolu, tvrdi Ejmi Levin. U misionarskom položaju on najlakše može da stane kad oseti da se bliži “kraju”.

Za više uživanja žena sama kontroliše ritam

Žene kojima je odnos ponekad bolan takođe bi trebale da preuzmu kontrolu.

Osim što se preporučuje puno lubrikanta, one bi tokom seksa češće morale da budu gore. Tako će pronaći i zadržati ritam koji im odgovara – kaže dr. Herbenik.

Male promene za veliko uživanje

Žene će najviše uživati u položaju koji omogućuje praktikovanje tzv. tehnike koitalnog poravnanja, ističu seksolozi.

Iako je reč o misionarskoj pozi, kako bi što uspešnije podražavao partnerku, muškarac bi se iznad nje trebao postaviti nešto više nego uobičajeno, i to tako da je penis pri penetraciji, umesto gore, usmeren prema dole – objašnjava dr. Debi Herbenick.

Tokom ispitivanja kod parova koji su upotrebljavali CAT tehniku žene su češće i jače doživljavale orgazam nego one koje su masturbirale. A misionarsku pozu može “začiniti” i promena lokacije.

– Lezite na stol i zgrlite ga nogama ili ih oslonite na ivicu. Tako će njegove ruke biti slobodne pa će vas moći milovati, a kako je partner u okomitom položaju, i vi ćete nesmetano moći da se stimulišete – savetuje seks-trener Dorian Solot. Osim toga, ta poza nije fizički zahtevna, pa seks može da traje, i traje…

Bočno za one s “obdarenijim” partnerima

Bočni položaj omogućiće ženi da lakše kontroliše obim i intenzitet partnerovih pokreta. Ako vam druge poze izazivaju neugodnosti, u bočnoj ćete moći , ‘diktirajući’ njegov pokret, lakše da se opustite.

Kruženjem iskoristite baš svaki centimetar

Poza u kojoj će žena uživati i s manje obdarenim muškarcima je ona u kojoj je ona gore, međutim važno je da su njeni pokreti kružni i da se ređe podiže i spušta.

Kaubojke na vrhu uživaju još više…

Umesto klasične poze u kojoj je žena gore, okrenite mu se leđima, a noge izravnajte i stavite između njegovih. Zbog čvršćeg prianjanja oboje ćete uživati još više, savetuje dr. Dorian Solot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA