Categories Veze

4 rečenice koje manipulatori koriste kako biste se osećali nesigurno

Manipulatori žele da upravljaju drugom osobom i tako da dođu do svog cilja. Kada počnete često da preispitujete svoje misli, osećaje i uverenja, manipulatori tada imaju moć da vladaju svakim aspektom vašeg života. Kako biste ih na vreme uočili, donosimo najčešće fraze koje manipulatori koriste, a kojima pokušavaju kontrolisati svoje “žrtve” i narušiti im samopouzdanje.

Foto: Thinkstock

1. “Nisi me razumela.”

Svima nam se dogodi da ponekad pogrešno protumačimo stvari, ali manipulator će vas namerno okriviti i govoriti vam kako niste dobro razumeli šta je hteo reći. Na taj način stvaraju nesigurnost i sumnju u vama te preuzimaju kontrolu nad onim što mislite, govorite i verujete.

Pročitajte i ... Četiri koraka do samopouzdanja

2. “Preteruješ.”

Manipulatori vrlo često koristi ovu rečenicu ili sličnu “Reaguješ burno”. Kada vas manipulator etiketira kao osobu koja previše dramatizuje onemogućava vam da izrazite svoje emocije i da kažete ono što mislite. Kad god budete hteli da podelite neki svoj problem, reći će vam kako preterujete.
Ubrzo će se dogoditi da zadržavate stvari za sebe, a njemu će prolaziti sve što kaže jer vi želite izbeći sukob. To dopušta manipulatoru da upravlja svakim vašim potezom.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA