Ma super si ti meni…

by | jul 22, 2015
Autorka teksta: Duda Alapača

Autorka teksta: Duda Alapača

Osvežite svoju vezu za četrdesetosam sati… izgubite deset kilograma za tri dana… naterajte ga da se zaljubi u vas u samo pet koraka… ma, mislim – sve je to meni super, ali, helou – ne prolazi. Jedno je to što piše na papiru, drugo je život. [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Dobrodošli u Neandertaliju. Poslednji put kad sam poslušala novine i poželela malo romantike u kadi, napravili smo poplavu kod komšije. Ni R od romantike. [/inlinetweet]Od tada ne verujem ni u jednu jedinu reč koju pročitam u novinama. Ne ide. I ko god kaže da ima smisla – nema pojma. Potpisujem levom i desnom.

Mislim, nađite mi tog stručnjaka koji će da mi osveži vezu za nedelju dana? “Upišite neki kurs, naučite nešto novo zajedno“… – pročita Gaga. Ok, možda u belom svetu stvari tako funkcionišu, ali zamisli da ja sad dođem kući i kažem “dušo, upisala sam nas na kurs italijanskog“ ili daleko bilo, časove klasičnog plesa… Pa samo bi me pogledao jednom. Onako.

Ili – posmatrajte zalazak sunca zajedno. Osećam da bi taj zalazak trajao pet sekundi. Ok, videli smo, ajmo kući, sutra će ionako biti repriza… Takvi smo ti mi – romantika – nula bodova. [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Poslednji put kad mi je napisao da me voli – pomislila sam da ga je udario auto. Gledala sam u onaj displej i čekala da stigne i ostatak poruke.[/inlinetweet] Volim te, idi po dete. Volim te i volim tvoju pohovanu piletinu. Volim te i ostao sam bez kinte. Volim te, nemam benzina, svrati na pumpu i dođi tu i tu. Ali ne, stiglo je samo “volim te“. I taman kad sam pomislila da me eto baš onako i bez razloga voli – javio mi se s nepoznatog broja. Volim te i isključili su mi telefon. Mogu samo da primam pozive. Toliko o tome.

Pišite jedno drugom romantične poruke. Ma važi. Opet se vraćamo na onaj zalazak sunca. Kupi mleko. Plati struju. Ostavi mi ključeve. Kola su kod majstora. Prostri veš, ubuđaće se u mašini. Podgrej supu. Pa mislim, i supa može da bude romantična.

Odvojite vreme za jutarnje nežnosti. Ok, ovo preskačem. Momentalno. Bez komentara. Svaki pokušaj nežnosti ujutro završava laktom u oko. Nije fer, znam. Ali stvarno, mani me toga, duša mi spava.

Pričajte do kasno u noć. Ne, vala pa taman da mi je zadnja noć u životu! Kome je do priče u pola dva ujutro? Znaš li ti kad ja moram da ustanem? Smanji taj televizor, probudićeš dete. Gasi svetlo, ući će nam komarci. I ne vrti se više, vruće mi je od tebe! Eto, tako otprilike zvuče naši mali noćni razgovori.

Idite na koncerte zajedno. Molim? Čitaj dalje. Fotografišite jedno drugo. Zbog čega kad svako može da slika sam sebe. Selfi, kapiraš…? Pevajte u kolima. Iz sveg glasa. O, Bogo, ja bi’ ali on nema sluha. On nema sluha nimalo. Ne zezam se. Toliko ne ume da peva da je to strašno. Taj ne bi smeo ni u sebi da peva, a kamoli iz sveg glasa. Čitaj dalje.

Ušuškajte se na kauč i odgledajte neki romantičan film zajedno. Ahahahaha… Slatko si me nasmejala. Dobro, nije da nismo pokušali. Ali to nije nimalo slatko kao što zvuči. Počinje tako što mi onako svečano preda daljinski i kaže “nađi nam nešto“. Ja onda prevrtim svih četiri stotine kanala da bih nešto i našla „Jedi, moli, voli“. Opet s onom Džesikom..? Nije Džesika, to je Džulija Roberts. Malo mi je konjasta. – kaže on. Pa ne moramo da gledamo ako ti se ne sviđa… A, ne, ne, ok je, može Džesika. Ako ćeš da me češkaš. I tako, uvali mi se u krilo, ja češkam, i nakon pet minuta samo čuješ – hrče.
Tako da, gospođo koja si da si, smislila sve ovo i tako nam lepo dala u ruke uputstvo za upotrebu muškaraca, moraću da te razočaram ovako na startu – kod nas to ne pije vodu.

Super je to meni sve kad gledam na teveu, iskidam se sirota plačući, ali da mi se desi uživo – ne znam šta bih s tim. Promenite nešto u spavaćoj sobi. – pročita Gaga i poslednji predlog. Promenila sam. Stvarno? Šta…? Posteljinu. Jel’ se to računa…?

Pišite Dudi na [email protected]!

Tagovi: