5 znakova koji ukazuju da ove jeseni morate očistiti svoj orman

by | oktobar 12, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Da li je otvaranje ormana postala noćna mora za vas, jer vam se na glavu sruči gomila garderobe? Da li ste ikada prevrnule čitav orman tražeći jednu određenu košulju da biste je nekoliko dana kasnije našle na totalno desetom mestu? Ako su ove situacije postale deo vaše svakodnevice, a vaš izgovor je „Nemam šta da obučem“ ili „Nemam dovoljno veliki orman“, onda je pravo vreme da, sa dolaskom jeseni i prelaskom na topliju garderobu, proverite svoj orman. I dalje niste sigurne da imate višak garderobe, pročitajte znake koji ukazuju da vaš orman traži detaljno sređivanje.

Foto: PR/Confessions

Foto: PR/Confessions

Znak br. 1: Imate više obuće u ormanu nego kontakata u mobilnom telefonu.
Savet: Više nije uvek bolje, naročito kada je obuća u pitanju. Jeftine cipele, kao i one koje su izašle iz mode, odavno je trebalo da napuste vaš orman. Takođe, oslobodite se cipela koje su u tako lošem stanju da se ne mogu popraviti, bez obzira što su vam baš one omiljene.

Znak br. 2: Zbog nedostatka prostora odeća u ormanu je stalno izgužvana.
Savet: Izbacite iz ormana komade u koje odavno ne možete da uđete, iako planirate da se ozbiljnije posvetite vežbanju i gubljenju kilograma. Kada liniju dovedete do savršenstva osećaćete veće zadovoljstvo prilikom kupovine odevnih komada sa manjim konfekcijskim brojem.

Znak br. 3: Potrebno vam je više od 10 minuta da pronađete ono što želite da obučete.
Savet: Kasnite na posao, a omiljene suknje nigde nema. Zvuči frustrirajuće. Možda je problem u lošoj organizaciji ormana. Pokušajte da odeću složite po kategorijama, dok kupovinom tanjih vešalica dobijate čak 25% više prostora čime će stvari biti mnogo preglednije.

Znak br. 4: Torbu ste kupile pre više od dve godine i nikada je niste nosile.
Savet: Drage dame, znam da ste slabe kada su torbe u pitanju i sigurno mislite da će baš ona jednog dana odgovarati vašem stajlingu. Budimo realne – ako se do sada niste potrudile da je ukombinujete sa garderobom, nećete nikada.

Znak br. 5: Imate preko 10 belih majica.
Savet: Svima se bar jednom dogodilo da nakon kupovine shvatimo da smo pogrešile i da nam garderoba ne stoji onako kako nam se činilo u kabini prodavnice. Nismo ni svesne koliko komada crnih pantalona ili belih košulja imamo koje smo kupile dok nismo našle savršen komad. Ako imate više od pet istih komada, vreme je da ih probate i zadržite samo favorite.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: